torstai 15. maaliskuuta 2012

IV-kanavien eristyksen selvittely jatkuu vieläkin



Soitin LVI-suunnittelijalle ja kysyin onko hän ehtinyt katsoa yläpohjan IV-kanavien eristeen tietoja. Hän sanoi tuotteen vastaavan lämmöneristyskyvyltään villaa, mutta olevan höyrynläpäisyn osalta paljon parempi. Sinänsä ko. eriste ja puhallusvilla riittäisivät, mutta asia pitäisi varmistaa KVV-työnjohtajalta.

Soitin KVV-työnjohtajalle ja em. tiedot kuultuaan hänen kantansa oli yksiselitteisesti se, että rakennusvalvonta vaatii erillisen villaeristeen IV-kanavien ympärille. Puhallusvillan sisällä riittää 50 mm, mutta vapaassa tilassa villaa tulee olla 100 mm. Hän oli tarkistanut voimassa olevat määräykset rakennusvalvonnasta ja sieltä oli ohjeistettu juuri näin.

Lähetin LVI-urakoitsijalle tekstiviestin, jossa kerroin tilanteen ja pyysin häntä ilmoittamaan minulle mahdollisimman pian milloin villat saadaan putkien ympärille ja toivoin että he hoitavat asian mahdollisimman pian, jotta työmaa ei pysähdy.

Välitin Janarille tiedon siitä, että höyrynsulkulevyjä ei saa asentaa, koska IV-kanaviin tulee vielä lisäeristystä.

Kävin katsomassa onko höyrynsulkuja jo asennettu ja niitä olikin jo paikallaan, mutta onneksi ne eivät vielä olleet kovin paljon IV-kanavien päällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti