keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Kävin tontilla aamulla ja kävimme läpi Mäkisen työmiesten kanssa seuraavat asiat: sähkökaapin sijainti, putki/naru yhdistelmä kaivetaan maahan varastorakennukselta talon alle valmiiksi tulevaa sähkönousua varten, ylimääräinen sähkökaapeli kelataan ja haudataan sähkökaapin alle, katsoimme läpi vielä avoimet kaivannot, totesimme vesijohdon pään sijainnin, sovimme että telekaapeleita varten vedettävän putki/naru yhdistelmän toinen pää tulee teknisen tilan lähelle ja toinen viemäri- ja hulevesikaivojen väliin.
Louhinta Mäkinen saanee oman osuutensa tällä erää valmiiksi tänään.



HSY Vesi tuli kytkemään vesijohtoa, mutta sulkua ei löytynyt sen enempää tontin puolelta kuin linjakaivostakaan. Asentajat olivat häipyneet paikalta ilmoittamatta Mäkisen työporukalle muuta kuin että ”menevät keskustelemaan asiasta”. Soitin HSY Veden työnjohdolle, josta ilmoitettiin, että asentajat tulevat takaisin noin tunnin kuluttua.


Soitin Akomartin Janarille ja hän lupasi tarjota minulle myös LVI-urakkaa seuraavana päivänä. Sanoin hänelle, että otan runkourakan Akomartilta, ja että voin valmistella sopimusluonnoksen. Janar oli tyytyväinen ja painotti vielä sitä, että he haluavat panostaa hyvään laatuun kaikessa tekemisessään.


HSY Veden asentajat tulivat tutkimaan paikkaa uudelleen metallinilmaisimen kanssa, mutta sulkua ei löytynyt. Pyysin asentajia varmistamaan, että minulle ilmoitetaan mitä seuraavaksi tapahtuu ja millä aikataululla. He lupasivat tehdä näin.
Puoli tuntia myöhemmin HSY Veden työnjohtaja tms. soitti ja ilmoitti, että kaivinkone tulee avaamaan kadun lähiaikoina. Hän totesi jonkun aliurakoitsijan huijanneen aikanaan heitä asennusten aikana ja jättäneen osan sovituista asioista rakentamatta. Minä puolestani totesin, että tämä operaatio menee heidän piikkiinsä eikä vastapuoli esittänyt vastaväitteitä.



Illalla kaivannot on täytetty ja naruilla varustetut putket odottavat tulevia tele- ja sähkökaapeleita talon teknisen tilan kohdalla.




Tonttisulun etsiminen jätti jälkensä katuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti